5 модела обувки, които всеки мъж трябва да притежава в гардероба си

5 модела обувки, които всеки мъж трябва да притежава в гардероба си

Обувките играят съществена роля във всяко облекло. В края на краищата, те могат бързо да изградят или разрушат цялата ви визия. Така че, ако искате да изглеждате стилно, важно е да имате подходящите обувки под ръка, за да допълните и подчертаете всеки аутфит. За щастие можем да насочим вас и краката ви в правилната посока. От тичането по задачи през деня до присъствието на официална гала вечер - ние успяхме да стесним селекцията от обувки, които ще ви представят подобаващо при всеки повод. Това са обувките, които всеки мъж трябва да притежава в гардероба си, за да е винаги подготвен за всяка ситуация.


1. The Brogues
Първоначално този тип обувка е била проектирана за земеделците в началото на 19-ти век, като перфорациите по тях са създадени, за да бъдат полезни и със сигурност не, за да бъдат стилни. Перфорациите служели за източване на вода, кал и за по-бързото изсъхване на краката на носещите ги, тъй като са работели по полета и кални места. В онези дни стилът на "брогите" със сигурност не е смятан за изискан и бил ограничен за ползване само от селскостопанската работническа класа.
Въпреки че стилът невъзмутимо се е издигнал, за да се превърне в традиционна декорация на елегантната обувка, все още е недостатъчен, когато става въпрос за изключително официални поводи. Например, никога не бива да се носи с костюм от три части или за събитие, на което се носи вратовръзка или папионка. Туидът и небрежният елегантен вид са много по-предпочитани, когато става въпрос за "броги".


2. Мокасини

Може би най-стилните обувки на нашето време. Mокасините са най-доброто от изисканите, класически обувки по редица причини. Лесно могат да придадат по-елегантен вид на аутфита или пък да го направят по-небрежен, в зависимост от материала, от който са изработени. Не бива да се чувствате виновни да инвестирате в този стил обувка, тъй като те са минималистични и лесно адаптивни за различен външен вид и сезон.

3. Oxford или Derby обувки
„Оксфордът“ се характеризира с плътен затвор на връзките за разлика от отворената система при обувката „Derby“. Първоначално дизайнът е бил обикновена обувка, изработена от кожа, но с течение на годините се развива и сега включва широка гама от тъкани и детайли. Повечето мъже вече притежават добър чифт черни „оксфорди“, които се носят за по-официални поводи. Въпреки това, тази обувка също изглежда страхотно в кафявата гама за небрежни събития.
Имайте предвид, че повечето пъти модел „оксфорд“ не е подходящ за крак с висок свод, тъй като затворената система ограничава ширината в тази зона. В такъв случай препоръчваме при по-висок свод модел „дерби“.


Оxford



Derby



4. Бели кецове
Ако целите по-небрежен външен вид, белите кецове са идеалните обувки за случая. Те незабавно могат да изградят всяка една визия - от игра на тенис до среща за вечеря. Има много различни стилове, които можете да комбинирате с бели кецове и определено е един от най-стилните избори. Може да ги носите с летните или зимните си тоалети, тъй като тези универсални обувки ще бъдат вашето целогодишно бижу.



5. Маратонки
Споменахме, че ще бъдем практични в нашия подход, така че ето най-функционалните обувки в списъка. Чифт удобни, но стилни маратонки за бягане е задължително условие за всеки гардероб.
Докато маратонките за бягане са създадени за удобство, а не толкова да изглеждат добре, ние имаме няколко съвета за избора на подходящия чифт. За гъвкавост изберете стил с минимално брандиране. Ярките цветове също работят добре за изявен street syle. Белите маратонки за бягане ще изглеждат мръсни и ожулени в рамките на няколко седмици, така че трябва да има добра рутина за грижа на обувките.

*Снимки личен архив и Pinterest