Как да съхраним зимните обувки

Как да съхраним зимните обувки

Докато правите място за вашите летни обувки и сандали в гардероба си, не забравяйте да съхранявате добре зимните си ботуши, боти и обувки, така че да останат толкова красиви и здрави, колкото когато са били нови, щом ги извадите през следващия сезон.

Ремонт

Направете всички ремонти на повредени обувки, боти и ботуши при специалист.

Почистване

Използвайте мека четка, за да премахнете засъхнали замърсявания и мръсотия от кал и др. След това почистете добре с навлажнена мека кърпа и разтвор от течен сапун и вода. Забършете остатъците със суха мека кърпа. Завършете с подходящ крем за кожа и при нужда - боя за обувки. Оставете да изсъхнат на стайна температура.

Съхранение

Винаги използвайте дървени или пластмасови обтегачи за обувки, за да запазят формата на обувките или ги напълнете с вестници, така че да оплътнят и запазят правилната форма. Дезодорирайте с подхдящ препарат всяка обувка, за да ги запазите свежи. Избягвайте шкафовете за обувки и други открити складови помещения, защото обувките ви могат да натрупат повече мръсотия или да се деформират от прах и външни фактори. Най-добрият начин за съхранение е кутията за обувки, с която сте закупили чифта.