Три източника на вдъхновение- CASADEI F/W 17-18

Три източника на вдъхновение- CASADEI F/W 17-18

Три източника на вдъхновение и нов проект.

За есента на 2017/18 г. от Casadei интерпретират естетиката и ДНК-то си още по-силно и актуално, обединявайки далечни, та дори невъзможни светове, правейки ги реални, желани и съвременни с новите си творения.

Мини-Макси:

Минимализъм и максимализъм. Две помиряващи се противоположности, специално меко и сияйно кадифе, спомен за изчистените и елегантни линии от 90-те години, обогатени с детайли от скъпоценни камъни, истински византийски корони украсяващи ниски и виоски плътни токове. Рубините, смарагдите и сапфирите придават на всяка стъпка изящество и история. В същото време, грубоватите мокасини и ботуши са озарени с противоположните позлатени и опушени/състарени катарами, които напомнят за тези на рок звездите от 80-те години.

Тъмни герои:

Мрачната атмосфера, въвеждаща те в стила на “Град на греха”, емоциите от клипа на Madonna – Frozen, тъмната страна на супергероите от Готъм. Целият тъмен репертоар интерпретиран в неговата противоположност – деня. Отправна точка е перфектното, черно, кожено яке. Митичното „biker jacket”, което присъства във всеки съвременен гардероб се превръща в ботуш, бота и обувка на висок ток с цип, като подчертава и персонализира стила на собственика си. Всичко това пасва като втора кожа, а тока “Blade” засилва още повече присъствието във версията “Techno-Blade”.

Алпите:

Cortina, Cervinia, Madonna di Campiglio: историческата и неповторима естетика на ски курортите в италианските Алпи се превръща в ботуши, боти и спортни обувки. Всичко е обратимо, с ефект на наслояване, което заличава разликата между интериора и екстериора. Пух и велур обгръщат всяко творение. Всяка обувка съчетава високотехнологични покрития от планината и декорация от зимните традиции. С две думи – италиански техно-блясък в най-висша форма.