За Италия с любов...

За Италия с любов...

Коя е твоята Италия…Моята Италия е красота, култура, стил, и романтика. Всеки път, когато ходя там, откривам нови и нови неща. Там всяко кътче си има своята собствена история. Мога да нарека Италия музей под открито небе.

Какво те вдъхновява в тази страна? Италия и италианците са истински пример за естетическа издържаност. Италианците имат око дори и за най-дребния детайл, затова бих могла да кажа, че тази страна изключително много ме вдъхновява в работата ми, защото за мен естетиката и професионализмът вървят ръка за ръка. Стремя се да работя по техния начин.

Имаш ли си тайно кътче в Италия, което посещаваш винаги, когато си там? Обожавам района на Северна Италия при езерата Lago di Como и Lago Maggiore и когато имам свободно време, с удоволствие ходя там. Невероятни места!

Носиш Италия в сърцето си, защото… ми е като втора родина. Там съм прекарала много години от детството си и до днес не спирам да пътувам дотам при всяка отдала се възможност. Опитвам се да съчетавам полезно с приятно, срещам се с приятели от ученическите ми години и всеки път се чувствам като у дома си.

Италианците са… Сърдечни и гостоприемни хора.

Моята луда италианска история е… Gardaland! Това е един огромен лунапарк с много екстремни атракциони и обожавам да го посещавам.

Готвиш ли си италианска храна вкъщи? О, да! Италианците са известни със своя усет към храната и аз следвам техните рецепти с удоволствие. У нас често си правя ризото по милански. Колкото и тривиално да звучи, много обичам да правя пица, и то главно заради децата…

Любим италиански бранд… CASADEI! Те са, като че ли най-големите професионалисти, с които работим! Дори в складовете им средата е стерилна, а хората, които работят там са с най-белите престилки, които съм виждала. Няма и една прашинка! CASADEI ме вдъхновяват и за работата ми, свързана с фотографията. Техните фотосесии винаги са идеални!

Италианската мода е… Номер 1! Бих нарекла италианската мода по-скоро световна! Те диктуват модата в целия свят и са най-добрите в дизайна, без значение дали става въпрос за облекло, обувки, аксесоари, мебели или архитектура. Те са синоним на стил, и то в истинския смисъл на думата – изчистени неща, перфектно съчетание на цветове и материи.

В Италия си купуваш… много неща. Както вече казах, това е страната, която диктува тенденциите. Не мога да издържа на изкушението да не си купя нещо красиво, направено в Италия.

Италианското вино трябва да бъде… съчетано с хубава храна и приятна компания.

Какво от италианската душевност би искала да усещаш и тук? Италианците са много директни и открити хора, те ти казват и показват всичко в очите. Хората по улиците са усмихнати и положително настроени. Иска ми се някой ден и в България да е така, хората да са изпълнени с ентусиазъм за бъдещето си и да носят борбен и спокоен дух. Освен всичко останало, италианците са много оптимистичен народ.

Италианките са винаги… иновативни и готови за промяна.

Връщаш се в Италия отново и отново, защото… я обичам и защото все пак работя в пряка връзка с Италия.